Donna.gr

Follow Us

Menu

Τραχανότο με μανιτάρια!

Τραχανότο με μανιτάρια!

Τραχανότο με μανιτάρια!

Υλικά

  • 120 γρ. τραχανά γλυκό με μανιτάρι
  • Ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κρεμμύδι
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 250 ml νερό (για την ενυδάτωση των μανιταριών)
  • 30 γρ. παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 30 γρ. μαργαρίνη
  • 30 γρ κατίκι Δομοκού
  • 25 γρ. αφυδατωμένο βασιλομανίταρο
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το θυμάρι . Ενυδατώνουμε τα μανιτάρια σε χλιαρό νεράκι για 30 λεπτά περίπου τα στραγγίζουμε καλά και τα προσθέτουμε μαζί με τον τραχανά να σοταριστούν για λίγα λεπτά. Βάζουμε σταδιακά το ζωμό που ενυδατώθηκαν τα μανιτάρια ανακατεύοντας τακτικά,αν χρειαστεί συμπληρώνουμε και λίγο ζεστό νερό.
  • Όταν βάλουμε όλο το ζωμό μας δένουμε με μαργαρίνη και παρμεζάνα. Σερβίρουμε και βάζουμε από πάνω το κατίκι Δομοκού και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Προαιρετικά στο τέλος ρίχνουμε 1-2 σταγόνες λάδι μαύρης τρούφας.

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 4032 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments