Donna.gr

Follow Us

Menu

Λαδερός αρακάς

Λαδερός αρακάς

Χρόνος ετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

  • 500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο.
  • Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 21.564 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

seven + eleven =