Καλοκαιρινά φασολάκια λαδερά, μαγειρεμένα όπως της γιαγιάς!
Υλικά
- 1 κιλό φασολάκια
- 2 πατάτες, σε τέταρτα
- 3 κολοκυθάκια, στο μέγεθος της πατάτας
- 4 μέτριες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 καρότο, σε ροδέλες
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4 - 5 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
- ¼ κ. γλ. ζάχαρη
- αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε πολύ καλά. Παράλληλα, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το μαϊντανό, το σέλινο και την πιπεριά.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα κολοκύθια, την πιπεριά και τα φασόλια σε μέτρια φωτιά για 5΄- 6΄λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο. Ύστερα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τόσο νερό, όσο να δούμε ότι καλύπτονται όλα μας τα υλικά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40΄- 45΄ περίπου.
- Κάπου - κάπου πρέπει να κουνάμε την κατσαρόλα, για να μην μας κολλήσει. (Δεν ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσουν τα λαχανικά).
- Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε.
- Τα φασολάκια μας είναι έτοιμα, όταν έχουν μαλακώσει και μείνουν με το λάδι τους. Σερβίρονται με φέτα!