Donna.gr

Follow Us

Menu

Καλοκαιρινά φασολάκια λαδερά, μαγειρεμένα όπως της γιαγιάς!

Καλοκαιρινά φασολάκια λαδερά, μαγειρεμένα όπως της γιαγιάς!

Καλοκαιρινά φασολάκια λαδερά, μαγειρεμένα όπως της γιαγιάς!

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 2 πατάτες, σε τέταρτα
  • 3 κολοκυθάκια, στο μέγεθος της πατάτας
  • 4 μέτριες ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ½ πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 καρότο, σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 - 5 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ντοματοπελτέ
  • ¼ κ. γλ. ζάχαρη
  • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε πολύ καλά. Παράλληλα, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το μαϊντανό, το σέλινο και την πιπεριά.
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα κολοκύθια, την πιπεριά και τα φασόλια σε μέτρια φωτιά για 5΄- 6΄λεπτά μέχρι να ροδίσουν λίγο. Ύστερα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τόσο νερό, όσο να δούμε ότι καλύπτονται όλα μας τα υλικά.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει για περίπου 40΄- 45΄ περίπου.
  • Κάπου - κάπου πρέπει να κουνάμε την κατσαρόλα, για να μην μας κολλήσει. (Δεν ανακατεύουμε, για να μην μας λιώσουν τα λαχανικά).
  • Αν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε.
  • Τα φασολάκια μας είναι έτοιμα, όταν έχουν μαλακώσει και μείνουν με το λάδι τους. Σερβίρονται με φέτα!

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 168.048 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Comments

three × four =