Ριζότο με σως πέστο
Υλικά
- 200 γραμμάρια ρύζι
- 150 γραμμάρια καβουρδισμένο κουκουνάρι
- 25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
- 25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Θα χρησιμοποιήσουμε 80 γραμμάρια κουκουνάρι για το πέστο και το υπόλοιπο το κρατάμε για σερβίρισμα.
- Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
- Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
- Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά με λίγο αλάτι και πιπέρι και στραγγίζουμε.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα σπαραγγια μέχρι να μαλακώσουν για το σερβίρισμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε το ριζότο με το κουκουνάρι και θρυμματισμένη παρμεζάνα.
Σημειώσεις
Για το σερβίρισμα: 8 τεμ. τρυφερά σπαράγγια βρασμένα και 50 γραμμάρια κουκουνάρια καβουρδισμένα