Donna.gr

Follow Us

Menu

Ριζότο με σως πέστο

Ριζότο με σως πέστο

Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Ριζότο με σως πέστο

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ρύζι
  • 150 γραμμάρια καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 25 φύλλα βασιλικό (πλατύφυλλο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (χοντροκομμένο)
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Θα χρησιμοποιήσουμε 80 γραμμάρια κουκουνάρι για το πέστο και το υπόλοιπο το κρατάμε για σερβίρισμα.
  • Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
  • Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά με λίγο αλάτι και πιπέρι και στραγγίζουμε.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα σπαραγγια μέχρι να μαλακώσουν για το σερβίρισμα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε το ριζότο με το κουκουνάρι και θρυμματισμένη παρμεζάνα.

Σημειώσεις

Για το σερβίρισμα: 8 τεμ. τρυφερά σπαράγγια βρασμένα και 50 γραμμάρια κουκουνάρια καβουρδισμένα


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 8658 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments