Donna.gr

Follow Us

Menu

Φτιάξε μόνη σου μαρμελάδα φράουλα

μαρμελάδα φράουλα

μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

  • 1 kg φράουλες,
  • 700gr ζάχαρη
  • 2 βανίλιες ή μισό φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • χυμό από μισό λεμόνι,
  • χυμό από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε στη μέση.
  • Σε κατσαρόλα βαθιά και αρκετά πλατιά, βάζουμε εναλλάξ στρώσεις από φράουλες και ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και αφού σκεπάσουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε τις φράουλες περίπου δυο ώρες να απορροφήσουν τη ζάχαρη και το χυμό του πορτοκαλιού.
  • Μετά τις δύο ώρες, βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και φροντίζουμε να αφαιρούμε τον «αφρό» που δημιουργείται με ξύλινη κουτάλα
  • Περίπου σε μια ώρα είναι έτοιμη η μαρμελάδα μας και τότε προσθέτουμε τις βανίλιες ή το κονιάκ το λεμόνι.
  • Αν θέλουμε να είναι συμπαγής και να μην υπάρχουν κομματάκια φρούτου στη μαρμελάδα μας, αφού κρυώσει την περνάμε από το μπλέντερ.
  • Την μοιράζουμε σε καθαρά, στεγνά, γυάλινα βάζα και την φυλάμε στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Για να είμαστε σίγουρες ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη κάνουμε το εξής: Παίρνουμε από την μαρμελάδα ενώ βράζει ένα κουταλάκι του γλυκού αφού κρυώσει λίγο το ρίχνουμε αργά σε ένα πιατάκι. Αν το σιρόπι πέφτει αργά και είναι σφιχτό σαν «κόμπος»¨ τότε η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 8712 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

15 − thirteen =