Donna.gr

Follow Us

Menu

Ταλιατέλες με γαρίδες

Ταλιατέλες με γαρίδες

Ταλιατέλες με γαρίδες

Υλικά

  • 400 γραμμ. φαρδιές ταλιατέλες
  • 400 γραμμ. καθαρισμένες κατεψυγμένες γαρίδες
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 2 κλωναράκια θυμάρι ή ½ κουταλάκι αποξηραμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 ml λευκό ξηρό κρασί
  • λάδι
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

  • Ξεπαγώστε τις γαρίδες, ξεπλύντε και σκουπίστε τες με απορροφητικό χαρτί.
  • Ζεματίστε τις ντομάτες σε καυτό νερό, αφαιρέστε τη φλούδα και τα σποράκια, στύψτε τες ελαφρά με τα χέρια σας και κόψτε τες σε λεπτές λωρίδες.
  • Στο μεταξύ, βάλτε στη φωτιά να βράσει, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, άφθονο αλατισμένο νερό.
  • Ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα, ρίξτε τα ζυμαρικά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  • Ζεστάνετε 3 κουταλιές λάδι σ’ ένα τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο, αφαιρέστε το, ρίξτε τις γαρίδες, προσθέστε 1 πρέζα αλάτι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, ρίξτε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί.
  • Προσθέστε τις ντομάτες στη σάλτσα και σοτάρετε λίγο για να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Στραγγίστε τα ζυμαρικά al dente, ρίξτε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα, πασπαλίστε με το θυμάρι, λίγο πιπέρι, ανακατέψτε μερικές φορές και σερβίρετε αμέσως.


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 5724 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments