Donna.gr

Follow Us

Menu

Μια καλοκαιρινή λαδένια τάρτα με φρέσκα σύκα…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Ένα από τα ωραιότερα φρούτα του καλοκαιριού είναι τα σύκα, που εκτός από φρέσκα τρώγονται  ξερά, γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα και τελευταία χρησιμοποιούνται και στην μαγειρική.

Εγώ σήμερα, θα σας δώσω μια καταπληκτική τάρτα με σύκα, που γίνεται αμέσως.

Θα χρειαστούμε σύκα, μαρμελάδα σύκο, μισό σακουλάκι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μισό ποτήρι του κρασιού λάδι, ένα ποτήρι του κρασιού ζάχαρη και λίγο νεράκι,αρχικά ένα ποτηράκι του κρασιού και βλέπετε, για να σφίξει το ζυμάρι για την βάση.

 

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη για ν ασπρίσουν, ρίχνουμε το νεράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα,  μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μια ζύμη εύπλαστη και λεία.

Ανάλογα με το πόσο μεγάλη θα την κάνουμε αλλάζουμε και τις ποσότητες των υλικών…Ζυμη ταρτας

Παίρνουμε μια μικρή ταρτιέρα η ένα μικρό πυρεξάκι αν δεν έχετε ταρτιέρα, την λαδώνουμε λίγο και απλώνουμε σιγά σιγά με τα δάχτυλα την ζύμη να καλύψει την ταρτιέρα και να ανασηκωθεί λίγο στα πλάγια.Ζυμη ταρτας 2

Απλώνουμε επάνω μαρμελάδα σύκο και τοποθετούμε τα σύκα αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε στην μέση, ρίχνουμε λίγη κανέλα και βάζουμε στον φούρνο για τρία τέταρτα περίπου στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Αυτό ήταν και έτοιμη η τάρτα  μας…

 

Ταρτα με συκα


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 4482 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments