Donna.gr

Follow Us

Menu

Γίγαντες φούρνου με πιπεριές, ντοματίνια, ρίγανη, φέτες λεμονιού…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Αρχικά σκέφτηκα κάτι άλλο, μόλις όμως ο καιρός αγρίεψε λίγο, είπα να φτιάξουμε κάτι Φθινοπωρινό κι έτσι κατέληξα στην πρότασή μου, για γίγαντες φούρνου με ρίγανη, πιπεριές, ντοματίνια και φέτεςλεμόνι.

Για πάμε να τους φτιάξουμε…

Τους γίγαντες τους βάζουμε από το βράδυ στο νερό για να φουσκώσουν.

Την άλλη μέρα, τους βάζετε στην κατσαρόλα, έχουμε ξαναπεί, ότι εγώ χρησιμοποιώ πολύ την χύτρα ταχύτητας κι αυτό γιατί έχει πολλά ατού.

Δεν περιμένεις πολύ ώρα για να γίνει το φαγητό, δεν κινδυνεύει να καεί, δεν είναι ανάγκη να το παρακολουθείς κάθε λίγο για να συμπληρώνεις νερό και κρατάει περισσότερο τα θρεπτικά συστατικά των φαγητών.

Ας πούμε, τα φασόλια που θα φτιάξουμε σήμερα, αν τα βράσετε σε μια κανονική κατσαρόλα θέλουν ένα δίωρο και να τα βλέπεις για να συμπληρώνεις νερό, αν χρειαστεί.

Στην χύτρα, θέλουν μόνο τρία τέταρτα της ώρας, ακούραστα.gigantes-sto-nero

Επανέρχομαι στην στιγμή, που έχω βάλει τα φασόλια στην κατσαρόλα η την χύτρα και συνεχίζω με τα υλικά που θα χρειαστούμε τώρα στο βράσιμο, τα υπόλοιπα τα βάζουμε όταν βάλουμε τους γίγαντες στον φούρνο.

 

Ρίχνουμε λοιπόν μέσα αλάτι πιπέρι, ένα κύβο λαχανικών, λάδι, λίγη ρίγανη, αν σας αρέσουν τα καυτερά, βάλτε δυο καυτερές πιπεριές ξερές, που όμως μετά θα τις πετάξετε και τα βάζουμε να βράσουν.

Λίγο πριν βράσουν, έχουμε προθερμάνει τον φούρνο τους 200 βαθμούς και μόλις βράσουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε μέσα στο ταψί μας, η την γάστρα αν σας αρέσει.

Ρίχνουμε και όσο ζουμί νομίζουμε ότι μας χρειάζεται για τον φούρνο, εδώ να σας πω, ότι τα φασόλια είναι βρασμένα, το επιπλέον στον φούρνο είναι για να δέσουν όλα μας τα υλικά και να χυλώσουν, έτσι, υπολογίζουμε να είναι ζουμερά όταν ψηθούν, αλλά όχι σούπα.

Το υπόλοιπο ζουμί δεν το πετάτε, το κρατάτε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσετε.

Ρίχνετε μέσα ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά, μερικά ντοματίνιακομμένα σε φέτες, η αν είναι μικρά τα αφήνετε ολόκληρα, κομμένα καρότα σε ροδέλες, λίγη ακόμα ρίγανη, ένα λεμόνι κομμένο σε στρογγυλές φέτες και τα βάζετε για ψήσιμο.

Θέλουν άλλη μια ώρα οπωσδήποτε, πάνω κάτω αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς.

Θα τα συνοδεύσετε με μια ωραία σαλάτα λάχανο καρότο, ελίτσες, λίγο τυρί της αρεσκείας σας και φρέσκο ψωμί.

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 8424 φορές

Categories:   Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

Comments

eighteen − ten =