Donna.gr

Follow Us

Menu

Ρύζι με καρότο και σταφίδες!

Ρύζι με καρότο και σταφίδες!

Ρύζι με καρότο και σταφίδες!

Υλικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 4 φλιτζάνια φρέσκα καρότα, τεμαχισμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 1/2 φλιτζάνια άσπρο ρύζι μπασμάτι
  • 5 κουταλιές της σούπας ακατέργαστα αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το λάδι και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά
  • Προσθέτουμε τα τεμαχισμένα καρότα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 7 λεπτά
  • Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και τις σταφίδες και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμα 25 λεπτά
  • Σε ένα ξεχωριστό σκεύος, καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα με ελάχιστο λάδι μέχρι να ροδίσουν, 3-5 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη
  • Αφού σβήσουμε το ρύζι το αφήνουμε σκεπασμένο με το καπάκι για 10 λεπτά, έτσι ώστε να "καθίσει"
  • Αφού σερβίρουμε, απλώνουμε από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα

 


Η ανάρτηση αυτή έχει διαβαστεί 29.502 φορές

Categories:   ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Comments

three × 1 =